Jins


Contact: jinleiding@jobertus.be Leeftijd: 17 – 18 jaar

Wij zijn de jins!

Het is het laatste jaar, maar heel leuk alleszins.

We gaan veel doen en we gaan veel beleven.

Werken in het sportpaleis, leefweek, jinfeestje, jinstages, jinkamp,... We gaan alles geven!

Hyacintkleurige Levenslustige Salangaan
Alexander
Ochtengloedroos Onstuimig Stokstaartje
Charlotte
Calimarood Onstuimig Roodborstje
Ilke
 
 
Robijnrode Ondernemende Grizzly
Kobe

Cayennerode Geliefkoosde Mara
Noraleen

 

Programma

Aweee jins

Tijd voor het volgende schakelprogramma! Jullie weten natuurlijk zelf welke epische zaken we gepland hebben dit jaar, maar we zullen jullie toch maar helpen met een leuk overzichtje. In tijden van examens en verlof kan je altijd even terug komen lezen om dat leuke scoutsgevoel terug te krijgen.

December

Omdat er best wel wat sportpaleizen zijn en we zowel die vol willen krijgen als jullie examens goed willen laten verlopen zal er op 3, 10 en 17 december geen vergadering zijn. Maar niet getreurd want we zullen elkaar genoeg zien!

23/12     kerst!

Voor het sportpaleis van Dimi en Mike vieren we met z’n allen een kerstfeestje. Hoe en waar we dit aanpakken hoor je nog in een mailtje, maar houdt de datum vrij want je zal ons hierna een hele kerstvakantie moeten missen ☹ Reden genoeg om die heilige geboorte te komen vieren.

24/12 & 31/12 Familiezondag

Ja logisch toch! Jullie hebben met z’n allen waarschijnlijk warmere oorden opgezocht nu jullie examens gedaan zijn. Of je zit gewoon nog met de familie lekker een kalkoen te verorberen rond de Kersttafel. Dat is toch ook met kalkoenen hé? Of vergis ik me daar van feestdag? Alleszins, het zal even zonder ons zijn.

6/01 Driekoningen

Scouts heeft een basispijler die ‘Dienst’ heet. Om deze te verwezenlijken zetten we ons in voor onze medemensen. Dit jaar is geen uitzondering. We trekken met gans Jobertus de straat op met onze mooie zangstemmetjes om geld in te zamelen voor een goed doel. Als Jins geven we het goede voorbeeld en proberen we het meest van allemaal op te halen!

14/1 Congovergadering

We konden niet naar Afrika met onze jinreis, dus doen we het in een vergadering. We duiken de Belgische geschiedenis in met onze teletijdsmachine. Of zakken we af naar het hedendaagse Congo op vakantie? Trouwens, welke congo eigenlijk. Als ik het mij goed herinner zijn er 2 ….

Kom trouwens dit weekend ook zeker eens langs op de wafelenbak!

21/1 Oudervergadering

Helemaal niets voorbereid; aaaahhhh! Geen nood, want dat hebben enkele van jullie ouders gedaan. Het zijn zij die ons voor een paar uur begeleiden vandaag. Leuk, zo zelf nog eens echt lid zijn. Nu enkel nog maar een paar chinese vrijwilligers zoeken

28/1 Chickennuggets vergadering

Neem wat kip, neem wat nugget

Boem! Kippennugget.

Of is dat niet hoe het werkt?

4/02 Jinstage

Ja hoor; vandaag worden jullie echt een eerste keer leiding. Ga mee takraden, bouw dat spelbord. Tijdens het begeleiden word je zelfs al aangesproken met je totem; hoe leuk! Naderhand heb je misschien al een idee met wie of waar je in leiding wil staan. Of misschien dat je dat niet wilt :o

11/02 Apreski vergadering

Vandaag steken we onszelf in onze skipakken. We hebben zogezegd op de latten gestaan en moeten nog beginnen aan de apresski. Hoe doe je dat eigenlijk apresskiën? Is dat feitelijk wel een werkwoord? We komen het vandaag te weten!

18/02-25/02 LEEFWEEK

JAAAAAAAAAA, deze week is het leefweek. Kei hard naar uitgekeken! Een hele week op de scouts leven; wel naar school gaan en huiswerk maken. Maar samen koken, leren, eten, … we maken er iets heel speciaals van met allerlei leuke activiteiten.

Vergeet niet om voor de rest altijd ook de sportpalijst site in het oog te houden zodat je zo veel mogelijk shows kan komen meedoen, hoezee!

Tot zover dit pittig haha programma

Groetjessss en tot de volgende

Jullie epische leiding

Als er nog vragen zijn, mag je altijd een mailtje sturen naar jinleiding@jobertus.be .