Jojo's


Contact: jojoleiding@jobertus.be Leeftijd: 12 – 15 jaar

Op tentenkamp, patrouillewerking, échte scoutstechnieken onder de knie krijgen; dit en nog veel meer staat elke Jojo te wachten dit jaar!

Uiteraard wordt deze leuke groep bijgestaan door minstens even leuke leiding, dit jaar een 7-koppige ploeg:

Stearoze olijke Coëndou

Helioskleurige speelse Spitssnuitdolfijn

Apollogele exentrieke Macao

Fenixrode gezellige Parus

Peruvianagele levenslustig Koolwitje

Ulurukleurige volhardende Sero

Friezapaars ondeugend Winterkoninkje


Programma

Liefste Jojo's
Ja hoor, je ziet het goed! Alweer en nieuwe schakel boordevol leuke vergaderingen. De patrouilleweekends staan voor de deur, het kamp is in aantocht, de dagen worden weer langer en het weer wordt weer beter, kortom dolle pret!
Mis zeker geen een van deze vreugdevolle vergaderingen want je zal er wel eens enorm veel spijt van kunnen hebben. Tot zondag!

25/02: Nutteloze vergadering (10u00-12u30)

Niet elke vergadering moet nuttig zijn. Wij gaan vandaag geschiedenis schrijven. Stoel, boom, appel, kaars, foto, glas, auto, vlieghaven, geweer, mopje, vriend, modder, geld, bloem, gezin, sport, man... deze vergadering kan over alles en nog wat gaan. We hebben gekozen voor enkele gekke onbelangrijke thema's en houden deze nog even geheim voor jullie. Opgelet! Neem jullie meest onnozele, onbelangrijke, kleurrijke voorwerp mee. Het is niet verplicht maar het kan enkel in je voordeel zijn.

ZATERDAG 03/03: Groepsfeest (16u00-23u00)

Vandaag is het groepsfeest. Het belooft alweer een spetterende editie te worden. Zelf fakkels maken om vervolgens met de Jobertus ruimtetaxi op geheime missie te vertrekken. Zeker afkomen dus!
Daarom is het zondag 4 maart familiezondag!!! (Het zou immers mogelijk zijn dat niet alle leiding tijdig de Aarde kan bereiken. Of wie weet worden jullie allemaal ontvoerd door ruimtemannen en vrouwen.)

11/03: Familiezondag

Het is deze week familiezondag omdat de leiding dringend moet ontspannen. Wij gaan namelijk op weekend zonder jullie :o. Geen nood! Volgende week staan we er terug met herieuwde energie en nóg meer zin om te knallen op zondag!

17/03: Oude Kaas Is Baas vergadering (20u00-22u00)

Schimmelkaas, Camembert, Brie, Jonge kaas, oude kaas, blauwe kaas, raclette kaas, Chaumes, Beemster .... Je hoort het, vandaag gaan we ons verdiepen in kazen, maar geen stress de leiding regelt ook iets voor de leden die geen kaas lusten.
PS: Sweet dreams are made of cheese, who am I to disabrie?

25/03: Techniekenvergadering (14u00-17u30)

Vandaag gaan we ons nog een keertje bewijzen tegen de jogivers. Wie sjort het beste een kampvuurkring? Wie zijn de echte vuurmeesters? Ja hoor, de jojo's!
PS: deze vergadering is een goede voorbereiding op de patrouilleweekends en het kamp!!!

01/04-15/04: Familiezondag en patrouilleweekends

Hoera! Paasvakantie! Dat betekent geen school én een weekend op de scouts! Wat kan je nog meer wensen? De patrouilleleiders nemen nog contact op over de datum, wat je moet meenemen en de verdere info! Je moet dus alleen komen als jouw patrouille op weekend gaat!

22/04: Woudloperskeuken (10u00-12u30)

Zeg niet zomaar kooktocht tegen woudloperskeuken. Vandaag leren jullie hoe je echt kan overleven in het wild. Een heerlijke cake maken in een ananasschil? Een eitje bakken in een aardappelschil! Het kan allemaal. Trek alvorens deze vergadering zeker jullie tuinen in om die vuurtechnieken grondig bij te schaven, maar let op mama haar plantjes!

Zo, zo, alweer een schakelprogramma gevuld, de winter en de 2de examens overleefd! Nu nog een laatste rechte lijn tot het kamp!
Hopelijk zien we jullie elke zondag talrijk op de scouts verschijnen. Wij hebben er enorm veel zin in

Kusjes & knuffels
Jullie leiding