Loebassen


Contact: loebasleiding@jobertus.be Leeftijd: 6 – 8 jaar

Takleiding

Hip hip hoera! Dit jaar hebben deze zeven gelukkige leiders en leidsters de lotto gewonnen! Ze mogen namelijk heel veel pret beleven met de tofste tak van heel Jobertus: DE LOEBASSEN!! Daarom stellen we ons kort voor zodat jullie weten welke leiding er dit jaar zijn best zal doen om de zondagen onvergetelijk te maken. Wij hebben alvast ongelofelijk veel zin in het komende jaar!

Leliegroene 
Verfijnde Nyala
Volhardende Sero

Tyrellkleurig
Ondeugend Winterkoninkje

Niltavablauwe
Schalkse Tuimelaar
Magmarode
Flamboyante Simia
Joviale Gumbula
  Omugroene
Gedreven Formica
 

Taklied

Iedereen goed opgelet, want we hebben dolle pret.
Wil je weten wie we zijn, zing dan mee met ons refrein.
Ik zit niet in de klas,want ik draag geen boekentas.
Ik geef altijd volle gas en ik spring nu in een plas.
Kijk maar eens naar mijn das. Ja, ik ben een rasloebas!
En alle vuile kleren ... IN DE WAS!


Programma

Amai, het eerste programma zit er al op ? Dat ging snel. Volgen deze wijze woorden is dat doodnormaal "De tijd vliegt snel als je plezier hebt". Ziehier een nieuw rijkelijk gevuld programma! Naar welke vergadering kijk jij super hard uit ? Voor een super zondag moet je op de scouts zijn. Tot zondag!   

Zondag 04/11: 14u00-16u30 Boer Teun zoekt hulp vergadering
Vandaag zullen we het boeren leven ontdekken. Boer Teun stuurde ons deze morgen een dringende brief de boodschap luidde: SOS! Weten jullie waarvoor deze afkorting staat ? Ja hoor, ik heb dringend hulp nodig! Komen jullie boer Teun vandaag een handje helpen ? Let op vanaf vandaag start het winteruur. De vergaderingen in de namiddag zullen eindigen om 16u30. Vandaag moeten de marsepeinboekjes ook binnengebracht worden. 


 

11 november: Familiezondag

Ohnee, vandaag geen scouts?! Wat moet ik nu doen zondag al mijn vriendjes en die toffe loebasleiding ? Enkele tips van de leiding: Maak een wandeling in het bos met je mama en je papa, ga op bezoek bij je lieve oma en opa. Of speel een gezelschapspelletje met je liefste zusjes en broertjes! Of maak een mooie tekening voor de leiding en neem ze volgende week mee naar de scouts ? 

18 november 10u00-12u30: Sportvergadering

1,2,3, 4 hup naar achter hup naar voor. 1,2,3,4 even rust en dan weer door... Welke loebas verslaat Simia in een wedstrijdje hardlopen? Wie is er leniger dan Gumbula ? Wie springt er evenhoog als Tuimelaar ? Schut die benen maar al los en warm jullie spieren alvast goed op! 

25 november 13u00-16u00: Marsepeinslag (let op aangepaste uren!)

Waar zijn al die zakenmannen en zakenvrouwen ?  We zullen ze goed kunnen gebruiken vandaag. Trek je mooiste das aan (die van de scouts) en kleed je warm genoeg aan. Vandaag gaan we van deur tot deur onze lekkere marsepein en speculaas verkopen. Bereid je alvast voor met dit mooie liedje:

Dag mevrouw, dag meneer

het is eigenlijk heel slecht/goed weer

Wij verkopen marsepein (en speculaas), vindt u dat niet heerlijk fijn ? 

Vrijdag 30 november 18u00 - zaterdag 1 december 16u00: Weekend

Woow! Lees ik dat nu goed ? Twee dagen op de scouts ?! Ja hoor, dit weekend slapen we met zen alle in ons eigen scoutslokaal en spelen we 

wel twee dagen leuke spelletjes bij de scouts! Meer info volgt spoedig via mail. 

 

9 december 14u00-16u30: Technieken vergadering 
 
Joepie! Vandaag hoogdag voor de dappere binken en stoere chicks. We trekken met zen alle het bos in en leren daar de kneepjes van het overleven in de natuur. Wie strikt zijn veters beter dan Winterkoninkje ? Wie kan er als geen ander zijn das juist knopen ? Wie legt er een strakkere mastworp dan Sero ? Klim jij hoger in de bomen dan Formica ? Oefen alvast de basiskneepjes van het vak in je tuin met je lieve mama en papa! Of met je broertjes en zussjes ? 
 
                                            
 
 

16 december 10u00-12u30: Nationale kampenbouwdag

Je weet het of je weet het niet, 16 december is een feestdag voor al degene die in de scouts zitten (of degene die graag kampen bouwen). Vandaag vieren we de dag van "het kampen bouwen". In heel het land wordt er door jong en oud gebouwd. Kampen in alle vormen en maten worden er gemaakt. Ook wij zullen vandaag deelnemen aan deze bijzondere feestdag. 

                              

23 december 14u00-16u30: Kerstfeestje 

Het is bijna Kerstmis ook op de scouts wordt dit gevierd. Vandaag maken we het gezellig met lichtjes en leuke kerstdeuntjes. Als het gesneeuwt heeft trekken we onze warme kleren aan en maken we misschien wel de grootste sneeuwman ooit! Welke kerstliedjes ken jij al ? 

                                                   

30 december: Familiezondag

Vandaag is het geen scouts. Vrolijk kerstfeest allemaal! 

Zaterdag 5 januari: Driekoning (uren volgen)

Vandaag gaan we Driekoningen zingen voor het goede doel. Oefen alvast al de driekoningenliedjes die je kent. Verkleed je als een echte koning(in) dan trekken we er met een heus loebassenkoor van deur tot deur. Fantastisch!

Zo dit zijn de komende vergaderingen. De leiding hoopt jullie allemaal vaak te mogen zien op de scouts en samen super veel plezier te maken tijdens de vergaderingen. Vele groetjes, jullie liefste leiding!