Loebassen


Contact: loebasleiding@jobertus.be Leeftijd: 6 – 8 jaar

Takleiding

Hip hip hoera! Dit jaar hebben deze zeven gelukkige leiders en leidsters de lotto gewonnen! Ze mogen namelijk heel veel pret beleven met de tofste tak van heel Jobertus: DE LOEBASSEN!! Daarom stellen we ons kort voor zodat jullie weten welke leiding er dit jaar zijn best zal doen om de zondagen onvergetelijk te maken. Wij hebben alvast ongelofelijk veel zin in het komende jaar!

Leliegroene 
Verfijnde Nyala
Volhardende Sero

Tyrellkleurig
Ondeugend Winterkoninkje

Niltavablauwe
Schalkse Tuimelaar
Magmarode
Flamboyante Simia
Joviale Gumbula
  Omugroene
Gedreven Formica
 

Taklied

Iedereen goed opgelet, want we hebben dolle pret.
Wil je weten wie we zijn, zing dan mee met ons refrein.
Ik zit niet in de klas,want ik draag geen boekentas.
Ik geef altijd volle gas en ik spring nu in een plas.
Kijk maar eens naar mijn das. Ja, ik ben een rasloebas!
En alle vuile kleren ... IN DE WAS!


Programma

Zondag 30/09: 10u00-12u30  Wie-is-het? Vergadering:
Na lang wachten is het eindelijk zover zullen jullie allemaal denken. Vandaag mogen jullie eindelijk lekker komen ravotten op de scouts (en Tuimelaar als levend klimrek gebruiken). Wie draagt er een bril ? Wie kan er als de beste in de bomen klimmen ? Is Formica een zwemkampioen of was dat toch Winterkoninkje ? Wie verslaat Gumbula in het Schaken ? Welke loebas kan het beste op zijn handen staan en verslaat Simia tegen een wedstrijdje handstand tegen de muur? Dit kunnen we allemaal ontdekken op de vergadering.

Zondag 7/10: 14u00-17u00  Superhelden vergadering:
Neem je cape er al maar bij, want vandaag gaan we als superhelden door de bossen vliegen. Elke Loebas wordt op deze vergadering omgetoverd tot een echte held. Als jij wilt ontdekken wat jouw superkracht is, zou ik zeker komen naar deze vergadering!
 

Zondag 14/10: 10u00-12u30  Kaboutervergadering: Heb jij al eens een kabouter gezien? Nee?! Dan wordt het tijd om daar vandaag verandering in te brengen. Samen gaan we opzoeken in het toverbos naar de huisje van kleine kaboutertjes. Ze zijn niet gemakkelijk te vinden, dus we zullen de hulp nodig hebben van vele loebasjes.

Zondag 21/10 15u00-17u00 Winkeldag

Vandaag spelen we in spel in het centrum van Brasschaat. Meer info via mail. 

Zondag 28/10 Afscheidsvergadering

Vandaag mogen jullie weer een keertje gaan spelen met de leiding van vorig jaar. Plaag nog even je favoriete leiding of geef ze nog een dikke knuffel! Meer info ontvangt u van de leiding van vorig jaar. De eerste jaars mogen vandaag een dagje thuis spelen. Tot volgende week allemaal! 

Zondag 04/11: 14u00-16u30 Boer Teun zoekt hulp vergadering
Vandaag zullen we het boeren leven ontdekken. Boer Teun stuurde ons deze morgen een dringende brief de boodschap luidde: SOS! Weten jullie waarvoor deze afkorting staat ? Ja hoor, ik heb dringend hulp nodig! Komen jullie boer Teun vandaag een handje helpen ? Let op vanaf vandaag start het winteruur. De vergaderingen in de namiddag zullen eindigen om 16u30. Vandaag moeten de marsepeinboekjes ook binnengebracht worden. Zo liefste loebassen dit waren de eerste vier vergaderingen van het nieuwe scoutsjaar! Wij hopen jullie elke zondag te mogen zien op de scouts.