Loebassen


Contact: loebasleiding@jobertus.be Leeftijd: 6 – 8 jaar

Flamencaroze

Beminnelijke

Markori

Lantanaroze

Beminnelijke

Orongo

Ribablauwe

Volhardende

Aplodontia

Cypresgroene

Dynamische

Kookaburra

Acaciabruine

Gemoedelijke

Tarpan

Pucaorode

Vastberaden

Raccoon

   
 

Koratabruine

Standvastige

Suricata

 

 

 

Wij zingen ook elke keer voor het begin van de vergadering een liedje. Voor de ijverige studenten onder jullie, kunnen jullie de tekst al leren:

♫ Iedereen goed opgelet, want we hebben dolle pret

Wil je weten wie we zijn? Zing dan mee met ons refrein

Ik zit niet in de klas, want ik draag geen boekentas

ik geef altijd volle gas en ik spring nu in een PLAS!

Kijk maar eens naar mijn das

Ja, ik ben een rasloebas! 

En alle vuile kleren? In de was

 

 


 

Programma

11 februari grootoudervergadering (10u tot 12u30)

Breng de ouders van je ouders, je oma en opa, moeke en vokke,

bomma en bompa, mamie en pappie mee want het wordt een

vergadering om nooit te vergeten.

18 februari Loebs meets Vergi's vergadering(14u tot 16u30)

De vergi's komen ons vandaag vergezellen. Geen schrik ze bijten niet. Wat het vandaag wordt, is nog een verrassing. Als ik jou was zou ik sowieso komen. Dit wil je NIET missen...

25 februari Doe ne ké zot vergadering (10u tot 12u30)

Vandaag komen al jouw dromen uit. Vliegen op een paars varken of wil je liever snoep uit de TV kunnen halen? Het kan vandaag allemaal!  Stuur je allergrootste wens door naar loebasleiding@jobertus.be voor 18/02/2018 en dan maken we je droom werkelijkheid.

ZATERDAG 3 maart groepsfeest (vanaf 16u)

Joepie! Vandaag is het ons jaarlijks groepsfeest. We gaan met iedereen van Jobertus samen komen om ons lekker te amuseren. Ga mee op fakkeltocht en leer zo het bos van een andere kant kennen.

Omdat het zaterdag groepsfeest is doen we op zondag 4 maart geen vergadering. Dan kunnen jullie wat bekomen van ons waanzin feest.

11 maart familiezondag

Wat jammer, vandaag geen scouts. Misschien kunnen jullie eens met de mama en de papa buiten spelen, kampen bouwen, gaan zwemmen of genieten van een dagje in de zoo?

18 maart Ananas op pizza is een zonde vergadering (14u tot 16u30)

Eten jullie soms ananas op een pizza? Bweikes, dat is vies. Het wordt eens tijd dat jullie echte pizza’s leren maken. Vandaag staat alles in het thema van LEKKER eten. We denken aan pizza, hamburgers, frietjes, …

25 maart districtsdagen (uren worden nog bekend gemaakt)

Is Jobertus de enigste scouts van Brasschaat en omstreken? Neen hoor! Vandaag gaan we verschillende scouts van ons district leren kennen met de districtsdagen. Wie weet maak je wel nieuwe vrienden voor het leven. Het verloop van de dag en de juiste uren volgen nog.

1 april familiezondag

Ga vandaag maar lekker op zoek naar paaseitjes. Of is Pasen dit jaar een aprilgrap? We hopen voor jullie van niet. Smul maar eens lekker van wat de paashaas/paasklokken heeft/hebben gebracht. Eet ook niet teveel chocolade, want volgende week is het wel terug scouts.

8 april Spik en Span vergadering(14u tot 17u)

We hebben een brief gekregen van Spik en Span. Zij hebben enorm veel rommel gemaakt op de scouts. Ze zeggen dat als we niet alles proper maken er grote gevolgen zullen zijn. Kom ons allemaal helpen, want een boze Spik en boze Span willen we niet meemaken.

15 april familiezondag

Het is weer Familiezondag of hebben jullie liever Thuiszondag, Ghost Rockerszondag of Mega Mindyzondag? Vul dat maar vandaag zelf in welke zondag je het liefste hebt. Wij hebben het allerliefst Lazy Townzondag. Tot volgende week!

 22 april Egyptische vergadering (10u tot 12u30)

Ooit was het Egyptische rijk verdeeld in twee rijken. Opper-Egypte en Neder-Egypte. Tot dat Farao Narmer het rijk verenigde. Het Oude Egypte is een van de meest ongelooflijke samenleving in de geschiedenis, maar er is weer onrust in Egypte. Zowel Orongo, Kookaburra, Raccoon, Aplodontia, Markori, Tarpan als Suricata wil de nieuwe farao worden. Bouw de allermooiste piramides en kom te weten welke geheimen het Oude Egypte allemaal verborgen heeft gehouden.