Sjamfoeters


Contact: sjamfoeterleiding@jobertus.be Leeftijd: 6 – 8 jaar

Takleiding

Hebben jullie er ook al zoveel zin in als ons? Wij staan te popelen om van elke saaie zondag een super leuke zondag te maken. Wat gaan we allemaal doen dan vraag je je af? Daar kunnen we je nu nog niet veel over vertellen, maar wel beloven dat het heel leuk gaat worden, en je zal moeten komen om het te ondervinden.

Even voorstellen:

Cayennerode geliefkoosde
Mara

Maracujakleurig beminnelijk
Schrijvertje
Pomoloroze dartele
Nyala
Borealisgroene edelmoedige
Cygnus
Bloedmaanrode vrijmoedige
Agame
Heliosgele guitige
Spitsvogel
   
  Laguneblauwe verbijsterende
Hazelmuis
 

Taklied

♫ Wij zijn Sjamfoeters, Sjamfoeters zijn plezant

We spelen een bosspel en schuppen in het zand, zand

En elke zondag 's morgens vroeg of laat

Staan we met de leiding samen paraat, paraat

We zijn wel de kleinsten, de kleinsten van de groep

Maar kijk nu naar ons en luister naar onze roep, roep:

SJAMFOETEEEEERS!!! 


Programma

13-14/10: Weekend: Ridders en Jonkvrouwen

Zeg maar tegen jullie ouders dat ze hun mail goed in de gaten houden want alle info over dit weekend volgt nog.

21/10 Halloweenvergadering 13:00 - 15:00 

Voor onze Halloweenvergadering spreken we niet af aan het lokaal, maar op het grote grasveld voor de Hemelhoef. De vergadering zal ook uitzonderlijk doorgaan van 13:00 tot 15:00. 

Jobertus en de Stille Meeuw staan op deze Halloween-winkelzondag op het Armand Reusensplein, hier krijgen jullie ook een beloning als jullie met de fiets komen aangezien het autoluwe zondag is!

Er zal een doolhof staan en er zijn andere leuke activiteiten gepland, zeker komen is dus de boodschap.

Vergeet jullie zeker ook niet te verkleden!

28/10 Afscheidsvergadering

Deze zondag gaan jullie voor een laatse keer nog eens met jullie oude leiding spelen. Zij zullen voor een onvergetelijk afscheid zorgen. Als dit je eerste jaar in de scouts is, heb je deze zondag jammergenoeg geen scouts.

4/11 Vitamientjesvergadering 10:00-12:30

Na een weekje ons gemist te hebben, en wij jullie, vliegen we er meteen goed in. En om ervoor te zorgen dat jullie zeker genoeg energie hebben, zorgen wij vandaag voor de vitamientjes. Vergeet ook zeker niet jullie marsepeinboekjes binnen te brengen (of dit online te doen), zo komen jullie binnekort ook zeker geen suiker tekort.

11/11 Familiezondag

Vandaag geen kampen die strijden voor de overwinning, want vandaag is het wapenstilstand. Dat betekent dat we een dagje rust nemen en het dus jammer genoeg geen scouts is vandaag   

18/11 Knikkervergadering 14:00-16:30 (winteruur!!)

Lang geleden toen er nog geen Fortnite bestond, speelden wij als kindjes nog met knikkers. Deze week gaan we dit oude nostalgische gebeuren van onder het stof halen. Voor de nieuwe generatie die misschien niet meer weet wat een knikker juist is, volgt hier de definitie uit Van Dale:

knik·ker (demmeervoud: knikkers)1glazen, stenen speelballetje(informeel) er is stront aan de knikker het is mis(informeel)een kale knikker een kaal hoofd

25/11 Marsepeinslag 13:00-16:00

Hopelijk hebben jullie allemaal super goed jullie best gedaan om veel marsepein te verkopen want op deze vergadering komen we te weten welke takken in de prijzen vallen. Extra motivatie: als je meer dan 7 kg marsepein verkoopt krijg je een goodiebag van Jobertus vol met leuke en lekkere verassingen.

2/12 Sinterklaasvergadering 14:00-16:30

♫ Hij komt, hij komt, de lieve goede Sint,

Mijn beste vriend, jouw beste vriend,

de vriend van ieder kind. ♫

JOEPIEEEE, het is weer zo ver: de Sint komt weer naar ons land. Hoog tijd om nog eens alle liedjes te oefenen zodat jullie de Sint luidkeels kunnen ontvangen op onze scouts. Als jullie braaf zijn geweest krijgen jullie misschien wel iets lekkers....

9/12 Bakdag 10:00-12:30

Wat gaan we vandaag bakken? Gaan we bakken zoals ze dat doen op de Caraïben of misschien beter volgens de regels van de Arabieren? Misschien kunnen we beter bakken zoals een stel Laplanders. Zij spelen blijkbaar tijdens het bakken per 3man een spelletje om de tijd te doden.  Of toch beter op de ouderwetse manier zoals in de tijd van Kaiser Karel? En wie kan net zoals de oude Chrisophes Servus 24 hele taarten opeten in minder dan 3,5 uur?

Nog veel onzekerheden dus, maar één ding is zeker! Vandaag is Bakdag!

Ps: Nog een goeie oude tip van tante Rieta: steek holle stokjes in je baksels, zo wordt het gebak luchtiger en zal het bakken een pak sneller gaan.

16/12 Versla-de-leidingvergadering 14:00-16:30

Volgens oude mythen is het al meer dan 1.000.000.000 jaar geleden dat de Sjamfoeterleiding ooit verloren is tegen hun leden. Vandaag wordt de jaarlijkse strijd weer geopend en zal de leiding zich opnieuw moeten bewijzen. Stiekem zijn we al wel een beetje bang want we hebben al veel stoere Sjamfoeters gezien.

Veel spinazie eten is dus de boodschap!

22/12 (zaterdag!) Kerstfeestje 18:00-20:00

Joepie! de vakantie kan beginnen. En nog beter: de feestdagen kunnen beginnen. Wij  zullen jullie alvast in de stemming brengen door het eerste kleine kerstfeestje te organiseren. Aanfezien de kerstman het al druk genoeg heeft met voorbereidingen te maken voor Kerstmis, spelen we elkaars kerstman vandaag! Neem daarom allemaal een klein leuk/grappig/lekker cadeautje mee. (dit hoeft zeker niet meer dan 3 euro  te kosten) 

30/12 Familiezondag

Huh? Weeral geen scouts? Niet getreurd want in 2019 zien we jullie weer allemaal terug op de scouts. JOEHOE

5/01 (zaterdag!) Driekoningen (uren nog mee te delen)

Vandaag gaan we zingen in de straten van Brasschaat. De mensen zullen hoogstwaarschijnlijk smelten voor jullie prachtstemmetjes.